Vacancy: Embedded Engineer

(This vacancy is currently only available in Dutch)

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Het kan iedereen elke dag overkomen. Diabetes is een ziekte met een grote impact op het dagelijkse leven van een patiënt met veel potentiele complicaties tot gevolg, zoals blindheid, nierfalen of hart- en vaatziekten. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en dit aantal is sterk groeiend.

Een oplossing voor veel van deze mensen komt gelukkig snel dichterbij. Daarom zoeken we voor Inreda Diabetic een inventieve, gedreven en ervaren

EMBEDDED ENGINEER

met kennis van zowel hardware als software.

Het bedrijf:

Inreda Diabetic focust zich op de ontwikkeling van de kunstmatige alvleesklier/ artificial pancreas (AP), de nieuwste en meest succesvolle ontwikkeling op het gebied van diabetesbehandeling in de wereld. De organisatie bestaat uit zo’n 35 professionals die maar één doel hebben: Een normaal leven voor alle diabetes patiënten. Wereldwijd!

De functie:

De afgelopen jaren is Inreda Diabetic erin geslaagd een (extern te dragen) apparaat te ontwikkelen dat geheel autonoom de bloedsuikerspiegel regelt. Hierdoor kunnen diabetes patiënten weer net zo leven als ieder ander. Het bevordert dus niet alleen de behandeling maar vooral ook de kwaliteit van leven.

In de functie van Embedded Engineer werk je binnen het R&D team aan de ontwikkeling van hardware en software voor deze kunstmatige alvleesklier. Tevens ontwikkel je elektronica t.b.v. testopstellingen en de daarbij behorende software. Daarnaast zet je jouw kennis van embedded software en elektronica in zodat de apparatuur voldoet aan de eisen die gelden voor het ontwikkelen en produceren van medische apparatuur.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent betrokken bij het opstellen van specificaties/eisen voor nieuw te ontwikkelen systemen. Dit kan zijn een volgende generatie AP systeem, of daaraan gerelateerde systemen
 • Je bent betrokken bij het ontwerpen van PCB’s voor nieuwe generaties, AP systemen.
 • Je ontwikkelt PCB’s zelfstandig, bent leading in het contact met toeleveranciers en verifieert uiteindelijk de gemaakte PCB’s;
 • Je ontwerpt testopstellingen en simulatieprogramma’s. Hierbij valt te denken aan het ontwerpen van een opstelling om onderdelen van het AP systeem te testen.
 • Je ontwikkelt firmware om het AP systeem te laten functioneren of te verbeteren. Er wordt ontwikkeld zonder operating system, dus rechtstreeks op de processor. Inreda maakt géén gebruik van software libraries die door derden zijn gemaakt. Alle software wordt dus “in huis” ontwikkeld.
 • Je zorgt ervoor dat het systeem getest kan worden volgens de  eisen die de (strenge) medische regelgeving voorschrijft.

Wat verwachten wij van jou?

Om een toegevoegde waarde aan het huidige team te kunnen zijn, hebben we een aantal verwachtingen. Zo voldoe je minimaal aan onderstaande criteria.

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-  of WO opleiding Elektrotechniek, Embedded Systems and Automation of vergelijkbaar,
 • Je hebt gedegen ervaring met C, C++, PHP, shell scripts en make files,
 • Je bezit voldoende kennis van Embedded systems voor processoren en peripherals;
 • Je kennis van de Engelse taal is goed ontwikkeld.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar ook werk je graag samen met collega’s.

Voldoe je naast bovengenoemde eisen ook aan onderstaande wensen, dan voldoe je zo ongeveer aan ons ideaalbeeld:

 • Ervaring met ontwikkeling van een medische hulpmiddelen;
 • Ervaring met elektronische internationale standaarden, bijv. IEC 60601;
 • Ervaring met ontwikkeling van productiesystemen;
 • Affiniteit met diabetes.

Wat mag je van Inreda verwachten?

Het uitvinden en ontwikkelen van een medical device doe je niet zomaar even. Daarvoor is lef, doorzettingsvermogen, betrokkenheid en flexibiliteit nodig. Deze kernwoorden komen dan ook terug binnen de bedrijfscultuur van Inreda Diabetic.

Daarnaast mag je het volgende van Inreda verwachten:

 • Een zeer gezellige en collegiale werksfeer met focus op het beste resultaat
 • Een markt conform salaris
 • Een flexibele werkgever met oog voor jou als persoon
 • Diverse ontwikkelingsmogelijkheden “on the job” of door opleidingen
 • Bij gebleken geschiktheid zijn er op termijn mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie.

Maar bovenal: Je mag werken aan een hightech device dat levens van miljoenen mensen gaat veranderen!

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over Inreda of de vacature van Embedded Engineer? Neem dan contact op met Mathieu van Strijp van StaffMember op telefoonnummer: 06-11 04 67 34 of via e-mail: Mathieu@StaffMember.nl.

Heb je geen verder informatie nodig en wil je direct solliciteren? Klik dan hier en upload je CV!

Note: Agency calls aren’t that appreciated.

Data we receive from you (e-mail address and e-mail content) is securely stored and used only by Inreda Diabetic B.V. to provide you with information related to your message, general information about Inreda Diabetic, and the artificial pancreas we are developing.
Your message and e-mail address are forwarded and read by our communication and/or administration employees depending on its content.
This data (meaning your e-mail address and e-mail content) is not made available to any third party, can be archived by Inreda Diabetic B.V. for statistical or scientific purposes, and will be deleted on your request.
Our privacy statement is stated below.